Trender innen webdesign 2021

Skrevet
Publisert i
Facebook
Twitter
LinkedIn
Epost

Hvordan en nettside ser ut og er strukturert er viktig av flere grunner! Selvfølgelig er det positivt å ha en hjemmeside som er tiltalende visuelt og som fremhever merkevaren til bedriften.

Noe som kanskje er enda viktigere er nettstedets brukervennlighet og funksjonalitet. Ved å aktivt jobbe med hjemmesiden, kan du skille bedriften fra konkurrentene og fremstå som mer oppdatert og fremtidsrettet.

I denne artikkelen har vi skrevet ned noen av trendene innen webdesign 2021.

Har du et ønske om å friske opp din eksisterende nettside? Kontakt oss eller send inn en prisforespørsel så tar vi en prat om hva som kan forbedres!

3D-grafikk

En av de raskest voksende trendene innen webdesign 2021 er 3D-grafikk. Disse elementene blir stadig mer populære på bedrifters nettsider og gjelder alt fra større 3D-elementer og videoer til mindre effekter på for eksempel bakgrunnselementer. Disse interaktive elementene tiltrekker seg oppmerksomhet fra besøkende.

Tidligere var dette noe som krevde relativt høy teknisk kunnskap, noe som ofte medførte høy kostnad for bedriftene. Moderne 3D-designverktøy har forenklet bruk og tilgjengligehet av 3D-bilder og animasjoner, noe som skapt økt popularitet!

Design tilpasset mørk modus (dark mode)

Tidligere var den største trenden lyse, freshe og elegante nettsider, men den trenden har blitt erstattet av en ny! I 2019 lanserte Apple en oppdatering som gjorde det mulig for brukere å velge en et mørkt tema som et alternativ til det tidligere standardiserte temaet som var lyst. Dette ga altså Apple-brukere muligheten til å velge mellom å vise apper i et mørkt eller lyst tema – avhengig av personlig smak og preferanse. Denne oppdateringen har vist seg å være veldig populær blant brukerne, noe som igjen har resultert i at flere selskaper velger å tilpasse sine nettsteder til det nye mørkere temaet.

Det har også vist seg å ha flere fordeler ved å implementere denne tilpasningen. Blant annet gjør det mørke temaet at aksentfargene fremstår tydligere og skaper en større kontrast. Trenden gjør også at typografien og teksten blir lettere å oppfatte og skaper en mer behaglig følelse for øyet som ikke trenger å gjøre en like stor innsats for å dekode innholdet.

Skrifttyper

Tidligere har webdesignere og webansvarlige vært nøye med å følge de klassiske typografiske reglene og retningslinjene. Folk har generelt vært forsiktige med å bruke unike skrifttyper og stiler, og ønsket ikke å avvike fra det stilige, tidløse og mer elegante. I år ser vi imidertid en endring! Trenden innen typgrafi går mot et mer variert bruk av skrifttyper. Det er imidlertid viktig å huske å ikke være alt for dristig ved valg av skrifttype. Det viktigste er at denne er i tråd med bedriftens profil og kommuniserer på en måte som brukeren oppfatter og forstår.

Scrolle horisontalt

Å gi besøkende mulighet til å bla horisontelt blir mer og mer populært på nettsider. Det gir besøkende mulighet til å bla tekst og innhold til høyre og venstre, isteden for nedover med linjeskift. Funksjonen kan også hjelpe nettsiden med å få et visuelt løft, økt lesbarhet og mer føles mer strukturert for besøkende. Dette gjør at besøkende enkelt kan “bla forbi” seksjoner på nettsiden som han eller hun ikke ønsker å lese mer om.

Illustrasjoner

Å bruke illustrasjoner i seg selv er ikke noe nytt innen webdesign, men har gått igjen i flere år. Imidlertid har nye måter å bruke illustrasjoner på nettsider begynt å dukke opp. Mange bruker fremdeles vanlige bilder fra selskapets bildebank på siden, men legger deretter til passende illustrasjoner til bildene. Dette skaper en spennende dynamikk og viser på nytenking og innovasjon. Noen velger å bruke animerte bilder ved hjelp av illustrasjoner. Hvis du som selskap ønsker å maksimere brukerens interaktive opplevelser kan denne trenden være noe for dere!

Få hjelp av NDW

Er det noe du mener vi har glemt i artikkelen kan du sende oss en melding!

Er din nettside utdatert og trenger å freshes opp eller ønsker du bare å vite mer om hva vi kan gjøre for å forbedre deres nettsted er det bare å ta kontakt for en uforpliktende prat.

Du kan se noen av nettsidene vi laget her.