Få flere besøk til din hjemmeside

Skrevet
Facebook
Twitter
LinkedIn
Epost

Blogg

Dette er en av de mest anerkjente måtene for å få synlighet på nett. Når den er riktig organisert og blir jevnlig oppdatert med kvalitetsinnhold kan bloggen din bli den beste kanalen for å øke trafikk til din nettside. Hvis du publiserer et innlegg som er av interesse for mange er sannsynligheten stor for at folk vil dele innlegget med andre.

Infografikk

Folk har alltid foretrukket interaktiv infografikk sammen med tekster. Disse er kjent som en flott måte å engasjere flere seere. I tillegg vil det ikke koste deg mye å opprette en. Du kan enten leie en webdesigner eller bruke ferdige verktøy på nettet som Easel.ly, Infogr.am, Venngage, Piktochart etc for å skape et flott utseende. Det skal også nevnes at visuelt innhold oftere blir delt på sosiale medier enn kun tekst.

Sosiale Medier

Dette blir ofte nevnt i media, men la oss ta en nærmere titt på hvordan du kan dra nytte av sosiale medier for å generere mer trafikk til din nettside. Hvis din bedrift har en tøff budsjett bør dere virkelig ta sosiale medier i bruk. Dette fordi det ikke koster deg en krone å opprette en konto. Det finnes i dag flere forskjellige nettverk så som Facebook, Twitter, Pinterest, Linkedin, Instagram etc. Noen mennesker foretrekker bilder, noen bilder og andre historier. Derfor er det viktig at du vet din målgruppe.
Å blande ulike typer av innhold vil gjøre at siden ser tiltalende og balansert ut og gir oftest best resultat.

Kommentere andre blogger

En bloggkommentar kan generere mer trafikk enn du tror. Abonner på andre blogger innenfor din bransje, legg igjen en kommentar når det relevant og hensiktsmessig. En god kommentar øker muligheten å skape interesse. Dette kan gjøre at andre lesere finner din kommentar interessant og klikker seg inn på din nettside. Sørg for at din kommentar representerer din bedift og skriv kun kommentarer dersom du har noe av relevans å skrive. Å skrive “bra innlegg” vil ikke fungere!

Link building

Dette er en svært effektiv strategi for å øke antall besøk på din nettside! Link building handler om å skape linker som peker til din hjemmeside fra endre sider. Dette påvirker også søkemotoroptimaliseringen av din nettside og gjør at du blir enklere funnet i søkemotorer. Her er noen tips på effektiv kobling.

  • Utveklse lenker med troverdige ressurser. “Spamlinking” gir ikke noe resultat.
  • Lenke tilbake på blogger og andre sider knyttet til emnet. Lag en profil, gi informasjon om din bedrift, del innlegg og gi linker til din nettside.
  • Bytt linker med andre bedrifter i din bransje og med samarbeidspartnere.

Link til gamle innlegg

Hvis du skriver et nytt innlegg på din hjemmeside (nyhet, blogginnlegg etc) og henviser til tidligere innlegg/informasjon er det viktig at du også linker til det innlegget. Dette vil gjøre innleggene dine mer informative og gjør at folk blir på dit nettsted lenger. Det samme kan gjøres med gamle innlegg – Gi linker til nyere artikler slik at du kan holde dine besøkende oppdatert.

Nyhetsbrev

Å sende ut nyhetsbrev er en av de mest effektive måtene å genere trafikk på til en lav kostnad. Det kan inneholde innhold og nyttige tips til de som abonnerer. Å legge til noen linker til din nettside i nyhetsbrevet gjør også at brukerne kan nå deg raskt og enkelt.

Communitys og Forum

Å starte et forum til din nisje gjør at du kan vokse og få mer besøk. Her kan du enkelt svare på spørsmål og delta i diskusjoner der du mener du har god kunnskap og kan hjelpe andre. Her får du direktekontakt med potensielle kunder og skaper en direktedialog med dem. Å delta i et eksternt forum (et som du ikke selv eier), gjør også at du kan øke trafikken og salgene. En enkel måte er at du legger til adressen til din nettside i signaturen.

Gi ut ting gratis

Alle liker å få ting gratis! Hver gang du gir ut en ting gratis, sørg for at du har lagt til link til din hjemmeside. Dette vil ikke bare hjelpe deg å gjøre din bedrift mer merkbar men også generere trafikk til en lav kostnad. Avhengig av din nisje kan du gi ut gratus artikler og rapporter, ebøker, kjøre gratis online-seminarer, lydvideoer og mye mer!